EVENTYR FRA VIRKELIGHETEN

I samarbeid med Fagbokforlaget i Bergen har KREM gitt ut sin første bok. Dette er en samling eventyr fra virkeligheten skrevet av deltagere på det populæreEndringsmetodekurset i Tyrkia. Boken er ingen vanlig lærebok, men en samling historier fra virkeligheten, forkledd som eventyr skrevet av mennesker som har foretatt store endringer i eget liv. I boken kan du stifte nærmere bekjentskap med for eksempel Ridder Bluto og Ei tilslørt bondepike på vei mot regnbuen, eller følge Prins Roland på hans tur til annerledesland.

Fortellinger som metode

Som mange allerede vet er vi i KREM opptatt av fortellinger. Gjennom fortellinger anerkjennes viktigheten av egne erfaringer, og arbeidet med å finne formuleringer til det som lenge har vært usagt. Og derfra kan alt skje. – Det er nettopp dette som har vært en av suksessfaktorene ved Endringsmetodekursene vi har holdt gjennom flere år, forteller medredaktør og gründer av KREM, Hilde Dalen.

Flersidige mål

Målene med denne boken er flere, men først og fremst ønsker vi at den skal bidra til holdningsendring og økt inkludering i samfunn og arbeidsliv. Redaktørene håper også å inspirere sosialfaglige studenter, høgskolelærere, kommune og NAV-ansatte, så vel som mennesker som av en eller annen grunn ikke deltar i det ordinære arbeidsliv.

– Jeg vil også understreke viktigheten av å gi anerkjennelse til å la den subjektive virkeligheten i større grad være bærende i utformingen både av selve livet så vel som veien tilbake til arbeid, sier Hilde Dalen.

fagbokforlagetBoken kan bestilles direkte hos Fagbokforlagetog her kan du laste ned en smakebit.



Share This