Lars Tangen

Lars Tangen, kommunikasjonsrådgiver i KREM.Kommunikasjonsrådgiver og prosjektmedarbeider i KREM

Lars har alltid hatt et sterkt samfunnsengasjement. Allerede som 13-åring, begynte han som ungdomspolitiker. Lars kom ut av skapet som homofil som 15-åring, og kjempet for at andre som ikke var helt A4 også skulle kunne føle seg stolt av å være seg selv. Han hadde et brennende ønske om å utgjøre en forskjell og samarbeidet med organisasjoner som Mental Helse og Kreftforeningen. Lars etterlyste også mer åpenhet om mental helse i det offentlige rom. Det førte til at han delte sine innerste tanker og følelser med leserne på bloggen sin og gjennom foredrag på Verdensdagen for psykisk helse. I 2008 var han en av Norges mest leste bloggere. 

Etter videregående flyttet Lars til Los Angeles for å følge drømmen om å studere journalistikk. I tillegg til en bachelor i journalistikk har han en universitetsutdannelse i global oppvarming, kunsthistorie og businessadministrasjon. Lars er god til å ha mange baller i luften. I studietiden jobbet han som daglig leder i en frisørsalong, som forskningsassistent for en pensjonert universitetsrektor, i tillegg til deltidsstillinger som bud og personlig assistent. 

Lars fant også kjærligheten i California og giftet seg med drømmemannen. Som følge av Koronapandemien mistet begge jobbene sine, og etter 6 år i USA tar Lars med seg ektemannen og deres to fosterkatter og flytter til Oslo. Tilbake i Norge viser det seg vanskelig å finne ny jobb uten norske referanser og midt i den verste arbeidsledighetskrisen siden andre verdenskrig.

Gjennom NAV Ullern ble Lars med på pilotprosjektet Veien videre, et samarbeid mellom NAV Ullern, KREM og VgoSentralen. I prosjektet lærte han om yrkesfag og fikk tilbake strukturen i hverdagen. Lars trives best med å jobbe med mennesker og gjerne med å hjelpe andre. I løpet av prosjektet begynner tanken om en bachelor i sykepleie å ta form. Nå er han på jakt etter praksis og håper å finne en deltidsstilling som helsefagarbeider ved siden av å lese til eksamen og jobbe i KREM. Lars kjeder seg raskt dersom han ikke føler at han er til nytte for andre. Han brenner for livslang læring og er særlig opptatt av mangfold og inkludering.  

Ord som beskriver Lars er: Omgjengelig, tålmodig, inkluderende, lidenskapelig, kreativ og løsningsorientert. Han har høyt tempo og omsetter ord til handlinger i fart. Han sier at han er heldig som har ADHD og ser på dette som et fortrinn.

Lars er lidenskapelig opptatt av inkludering, åpenhet og bærekraft. I praksis viser dette seg i en rekke medlemskap i ideelle organisasjoner, og en årelang kamp for blant annet likestilling, dyrevelferd og LHBT- rettigheter.

Som kommunikasjonsrådgiver i KREM vil Lars kombinere utdanningen, arbeidserfaringene og lidenskapene sine. Her kan han bidra til å synliggjøre verdien av mangfold og da særlig som konkurransefortrinn. På denne måten blir han igjen en inspirator for noe større enn A4-formatet. 

Kontakt Lars på e-post: lars@krem-norge.no eller telefon 408 97 692.Share This