Warning: A non-numeric value encountered in /customers/a/a/a/krem-norge.no/httpd.www/wp-content/themes/bridge/title.php on line 81 Warning: A non-numeric value encountered in /customers/a/a/a/krem-norge.no/httpd.www/wp-content/themes/bridge/title.php on line 127

Asylet vandrerhjem

Asylet er en sosial entreprenørskapsvirksomhet og en ideell forening etablert for å skape flere arbeidsplasser i Hardangerregionen. Foreningen ble etablert på initiativ fra blant annet KREM, Senter for Sosialt Entreprenørskap og Innovasjon, MERK Norge og Vintage Baby sosiale entreprenører.

Etableringen var et naturlig resultat av en flerårig levekårssatsning i Ullensvang Herad og et kommunalt initiert samarbeid inngått høsten 2018 med samfunnsinnovatøren KREM. Målet var å skape økt tilgang til lønnet arbeid for målgruppene. NAV Ullensvang, Innvandrersenteret og Ullensvang Herad var sentrale samarbeidspartnere i utviklings- og innovasjonsarbeidet.

Asylet var et nedlagt asylmottak som ble omskapt til et moderne vandrerhjem som tilbyr rimelig og enkel overnatting for turister i Hardanger, lokalisert i Kinsarvik. Samtidig er det en kvalifiseringsarena som tilbyr faglig kvalifisering med lønn under opplæring for arbeidsledige som ønsker seg inn i bransjen bosatt i regionen. Personer som ellers er utsatt for marginalisering og sosial eksklusjon og som befinner seg utenfor ordinært arbeidsliv. Forretningsmodellen er spesielt utviklet og tilpasset de lokale utfordringene i kommunene.