Warning: A non-numeric value encountered in /customers/a/a/a/krem-norge.no/httpd.www/wp-content/themes/bridge/title.php on line 81 Warning: A non-numeric value encountered in /customers/a/a/a/krem-norge.no/httpd.www/wp-content/themes/bridge/title.php on line 127

Hjulvispprisen 2010

hjulvispprisen_web_721-214x300Gina Lund, statssekretær i Arbeidsdepartementet, er kåret til årets kremer

Tenk-om-konferansen 2011

8. mars 2011 mottok Gina Lund en blinkende gammeldags hjulvisp. Utmerkelsen har hun fortjent på grunn av sitt mot, vilje og evne til å få til endring. Gjennom sin posisjon som statssekretær i Arbeidsdepartementet, har Lund utøvet kreativitet, nytenkning og vilje til samarbeid på tvers, samt et sterkere fokus mot den kjensgjerning at fattigdomsbekjempelse handler om mer enn økte bevilgninger. Gina Lund mottar utmerkelsen for sitt engasjement i arbeidet med Kvalifiseringsprogrammet. Hjulvispen er ment som en inspirasjonskilde til å kreme videre.

Helt utafor

Gina Lund slår et slag for velferdstaten og påstår at penger ikke er problemet i Nav. – De som mottar støtte fra staten, er de utafor? spør hun. Svaret har hun selv: Det er tvert om. De som mottar støtte fra velferdsstaten er innenfor systemet. Men, og dette men-et er essensielt: – Disse har mindre sjanse til å bidra, ta sosialt ansvar være med på og føle et sosialt engasjement. Lund bekrefter at regjeringen er opptatt av at alle som kan skal få mulighet til å arbeide, personlig synes hun at fattigdomspolitikken i Norge i for liten grad dreier seg om arbeid. Hun oppfordrer brukere av NAV- systemet til å komme med innspil for hvordan de kan bli bedre. Gina Lund avslutter med lovnader. – Jeg vil bidra med å bidra til at KREM får muligheten til å fortstette det arbeidet dere gjør.