Warning: A non-numeric value encountered in /customers/a/a/a/krem-norge.no/httpd.www/wp-content/themes/bridge/title.php on line 81 Warning: A non-numeric value encountered in /customers/a/a/a/krem-norge.no/httpd.www/wp-content/themes/bridge/title.php on line 127

Ungdommer skaper egen ungdomsklubb #Solfjellsdrømmen

Ungdommene på Solfjellshøgda i Bydel Nordstrand har siden i høst arbeidet iherdig med realisering av sine idéer og drømmer. En egen ungdomsklubb sto øverst på ønskelisten.

Sommerfesten i juni 2018 samlet 125 beboere, og var startsskuddet for et omfattende samarbeid mellom beboere, nære naboer, ansatte og sosialentreprenører. Festen ble et tydelig bilde på hvilke ressurser som finnes blant beboerne. Det ble også starten på en ny epoke, med nye bekjentskaper, der noen skulle vokse seg til sterke relasjoner.

Egen ungdomsklubb sto øverst på ungdommenes ønskeliste, og fredag 15. februar 2019 åpnet Blokk 34 med brask om bram – med kjentfolk og fintfolk til stede. Høytidelig åpningsseremoni med klipping av rød snor sammen med selveste ordfører Marianne Borgen, historien om klubben fremført av ungdommene i fellesskap, imponerende rap-fremførelse av leder og sekretær i ungdomsstyret, filmfremføring, Solfjellskaker, Kahoot om Solfjellshøgda – åpningen hadde alt!

Beboerne understreker verdien av å bli møtt, sett og spurt. Vi ser at stimulansen gjennom ansatte og sosialentreprenørers innsats og tilstedeværelse er viktig, og at den tette oppfølgingen de unge har hatt blant annet fra Reell medvirkning i høst har virket. Ungdommene har lært om prosessarbeid fra idé til realisering, om prosjektledelse og demokratiske prosesser – og i tillegg gjort og hatt masse moro. Relasjonene som oppstår gjennom en slik prosess, kan for noen også snu tilværelsen på hodet.

Bomiljøet har utvilsomt fått et kraftig løft gjennom Bomiljøsatsingen og BOSin-programmet, i kombinasjon med Boligbyggs omfattende oppgradering av boligene og investeringene som er gjort i fellesareal til beboere og ansattes benyttelse. Ansatte i NAV Nordstrand og sosialentreprenørene Reell medvirkning, Jobbmotivert.no og KREM har fulgt og samarbeidet med beboerne i realiseringen av deres egne idéer og drømmer. TimeKred har vært benyttet som verktøy i deler av prosessene.

Åpningen av Blokk 34 fredag 15. februar var på mange måter starten på en ny fase der #Solfjellsdrømmen blir virkelig. Svømmeopplæring, dansetreining, hobbygruppe, Gaming-rom, filmkvelder, og ikke minst omfattende oppgradering av uteområdene i samarbeid med Boligbygg, er i gang.

Bomiljømidler og innsats fra Byrådsavdelingen EHA, Velferdsetaten og Boligbygg har gjort #Solfjellsdrømmen mulig. I tillegg har verdens beste nabo, Ryenberget skole, varmt sørget for å bidra til den praktiske gjennomføringen.