Warning: A non-numeric value encountered in /customers/a/a/a/krem-norge.no/httpd.www/wp-content/themes/bridge/title.php on line 81 Warning: A non-numeric value encountered in /customers/a/a/a/krem-norge.no/httpd.www/wp-content/themes/bridge/title.php on line 127

Anisa Sharif Hassan

Prosjektmedarbeider og Ambassadør i KREM

Anisa har en bachelor i ledelse og organisasjonsutvikling fra Høgskolen i Innlandet, og en mastergrad i økonomi og ledelse med markedsføring som hovedfelt. Hun er ung, en gledesspreder og en inspirerende drivkraft. Veien har ikke vært lett.

Anisa vokste opp i Somalia uten skolegang, og kom til Norge som 13-åring uten å kunne lese, skrive eller regne. Da moren og lillebroren ble deportert ut av Norge, ble hun igjen alene. Moren håpet at Anisa ville få en bedre sjanse til et godt liv her i Norge enn i det krigsherjede hjemlandet Somalia, selv om det skilte den unge jenta fra familien sin. Et håp hun realiserer gjennom en svært positiv og utforskende innstilling og valget om å gripe alle mulighetene som kommer hennes vei.

Det var en spennende situasjon å leve i, og det har alltid pushet meg til å gjøre mitt beste, for jeg har alltid sett på utdanning som en utvei, forteller Anisa.

Anisa har prøvd seg som birøkter i BeeFolque Kollektivet og deltatt i prosjektet Veien videre. Nå er hun prosjektmedarbeider og ambassadør i KREM.

– Jeg er stolt av å ha vært en del av utviklingen i BeeFolque Kollektivet, fra å begynne som et lite birøkterkurs til å bli en fullverdig bedrift, sier Anisa. Hun opplevde tiden sin i BeeFolque som harmonisk og inspirerende, og med sin nye stilling i KREM forteller Anisa at selvtilliten hennes har blitt sterkere, og at hun har det bedre med seg selv. 

Anisa trives med å ha mange jern i ilden, og drømmer om å starte sitt eget catering-selskap en gang i fremtiden, en drøm hun gjenoppdaget i Veien videre. Hun er målorientert og allerede på vei mot fagbrev som konditor. Det gjør hun sammen med kokk og prosjektleder i Senter for Sosialt Entreprenørskap og Innovasjon, Kim Bakken og prosjektet En annen vei til fagbrev.

Anisa beskriver seg selv som en lesehest, og sier hun kan lese 200 sider på én dag. Hun ser ikke på TV, og som regel leser hun på engelsk. Hun er spesielt interessert i kinesisk og koreansk litteratur, og hun har et særdeles godt utviklet språkøre; i tillegg til norsk, engelsk, tysk, arabisk og somali, lærer hun seg selv mandarin og koreansk. 

Ord som beskriver Anisa er: Empatisk, hardtarbeidende, blid, hjelpsom, inkluderende og full av naturlig sjarm.

Anisa er lidenskapelig opptatt av å få til endringer i både utdanning-, innvandring- og velferdssystemene i Norge. Som prosjektmedarbeider og ambassadør i KREM håper hun at hun får utviklet sine lederegenskaper, og samtidig bruke erfaringene og kompetansen sin til å bidra til at flere får benyttet ferdighetene sine i arbeidslivet.